Boligkjøp er en av de største hendelsene i livet og for mange en svært viktig avgjørelse, for ikke å snakke om en stor økonomisk avgjørelse. Å selge bolig er ingen enkel sak og også en stor prosess. Da er det ikke rart at mange stiller seg spørsmål rundt hva en eiendomsmegler egentlig gjør.

Selve prosessen

En eiendomsmegler skal i første omgang ha god kjennskap til de norske lovene og reglene som gjelder for boligsalg og boligkjøp. De skal sikre at du føler deg trygg på at alt går riktig og at alle papirer er i orden. Det er altså en god del administrativt arbeid som systematisk må jobbes med under hele salgsprosessen. Videre skal en megler ha god kunnskap til hvordan selge en bolig, og hvordan gjøre boligen attraktiv til flest mulig. Deretter skal visninger holdes, for så å arrangere en budrunde. Under budrunden er det viktig at alt det finansielle er i orden hos budgiverne, noe en megler har ansvar for å sjekke for hver ny budgiver.

Finn riktig eiendomsmegler

Det er viktig å finne den riktige eiendomsmegleren for deg og din bolig når du skal selge. Et godt råd er derfor å finne en megler som tidligere har solgt boliger i samme område, ettersom de da har kunnskap om markedet og tilbudene rundt. Et annet godt råd er å velge den eiendomsmegleren du har god kjemi med. Salgsprosessen med en eiendomsmegler er en samarbeidssak, så her gjelder det å finne en du kan stole på. Dersom du liker eiendomsmegleren er også sjansen større at de potensielle kjøperne på visning liker personen, noe som faktisk kan gi utslag på hvor raskt huset eller leiligheten blir solgt.

Bruk anbudstjenester til å hente inn flere tilbud, kjør noen testvisninger og velg den som du har best kjemi med og som gir deg et fornuftig pristilbud. Da har du noen som hjelper deg med verdivurdering, utarbeidelse av prosjektet, markedsføring og annonsering, visninger, budrunde og mer som hører til salgsprosessen av bolig. Med en megler som hjelp kan du følge deg trygg!